5 Easy Facts About istiridye mantarı tohumu Described
5 Easy Facts About istiridye mantarı tohumu Described
Blog Article
Kompost haline getirilecek katı hammaddeler pastörize edilip soğutulduktan sonra kompost içine istiridye mantarı miseli yani istiridye mantarı tohumu eklenmelidir. Kompost içine eklemeniz gereken misel miktarı, kompost içindeki katı madde miktarının % 5’i kadar olmalıdır.
İster evde hobi amaçlı ister ticari amaçla olsun mantar yetiştiriciliği için en önemli konuların başında mantar miseli gelir. Sitemize de gelen sorular arasında istiridye mantarı tohumu veya mantar miseli nereden alınır sorusu ilk sıralardadır.
You'll be able to email the website proprietor to allow them to know you had been blocked. Remember to include Whatever you were being performing when this site arrived up and also the Cloudflare Ray ID located at The underside of the page.
Bu işlem, mantar yetiştiriciliği için gerekli olan steril koşulların sağlanmasını gerektirir. Bu nedenle, hijyenik koşulların sağlanması ve sterilizasyon işleminin doğru bir şekilde yapılması, istiridye mantarı tohumu hazırlarken önemlidir.
İstiridye mantarı alıp "İstiridye mantarı nasıl pişirilir?" diye soranlara ise nefis bir tarifimiz var. Hem çAlright pratik hem de protein deposu istiridye mantarı sote tarifi karşınızda.
Previousörizasyon işleminden sonra kompost havası temiz bir ortamda twenty five ºC sıcaklığa gelene kadar bekletilerek soğutulur.
Mantar hangi sıcaklıkta ne kadar dayanır DİKKAT: Mantarın depolama sıcaklığının –1 0C’nin altına düşmesi halinde donma nedeniyle renkte bozulmalar read more görülür. Belirtilen sıcaklıklarda daha uzun süre depolandırıldığında ise su kaybı nedeniyle hearth oranı artmaktadır.
Mantar kompostu evde kolayca hazırlanabilir; ancak zamandan tasarruf etmek isteyenler hazır kompost alabilir.
Buhar kazanıyla yapılan bu işlem sayesinde, yetişen mantarların sağlığı riske atma gibi bir ihtimali olmaz.
Mantar tohumlarının ekim işlemi özel koşullar altında yapılmaktadır. Mantar ekimi kompost ile birlikte yapılır. Yeteri miktarda kompostun toprağa karıştırılması ile birlikte mantar miselleri de sağlıklı bir ortamda toprakları yani doğal ortamlarına kavuşurlar. Ortalama 10 kilogram kompost içerisinde yaklaşık olarak three hundred - five hundred gram mantar miseli bulundurulması gerekmektedir.
Mantarı yetiştirebilmek için kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mavi ve altın rengi olan çeşitleri vardır. Gerekli iklim koşulları sağlandığı zaman her yerde istiridye mantarını kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.
Tip 2 diyabeti olan ve olmayan 22 kişi üzerinde yapılan bir araştırmada yemek sonrası istiridye mantarı tozu yiyen kişilerde kan şekeri seviyelerinde azalma olduğu görüldü.
Burada, evde istiridye mantarı tohumu yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ve adımlar şunlardır:
Kültür artık artık kullanılmıyor. Harcanmış Pleurotus substratının tek kullanımı, basit tahıl samanından en azından daha iyi bir organik gübre olduğu ekilebilir toprağın gevşetilmesi içindir.